Om Remindful

Remindful er et nytt startupselskap som skal utvikle moderne helseprodukter så vi blir gladere og mer avslappet. Parallelt med produktutviklingen tilbyr vi kurs i mindfulness & yoga, for bedrifter og private.


Ideen til Remindful har sprunget frem som et resultat av alle jeg har møtt på yogamatten og på massasjebenken de siste 21 årene.


Som kunde hos meg under mitt tidligere firma Just Pure,  har jeg møtt ungdom, voksne og eldre mennesker.  Alle unike med sin historie i kroppen, yrke, sykdom og familieliv. Likevel er det flere utfordringer kundene min har felles. Disse problemene/ gjengangerne er grunnen til at startupen Remindful finnes.
 

Tidvis:

  • Mangel på energi
  • Vondt i kroppen
  • Nedstemthet
  • stoler ikke på seg selv
  • Høyt stressnivå ( i hodet )


Hvordan pusten og kroppsbevissthet kan løse smerter, erfarte jeg selv som 12 åring. Jeg hadde kraftig spenningshodepine daglig. Jeg har vært nyskjerrig på bevegelse, dans og god kroppsholdning siden barnsben av. 


Tid for meg selv, rekreasjon, balansen mellom hard trening og hvile har vært essensielt i mitt liv og lære. Studier og arbeid med kropp, trening og helse var et naturlig valg.  Jeg observerte en praktisere Tai chi i starten av tenårene og ble fascinert.


Jeg forsøkte yoga og syntes det var vanskelig å få til pusten. Deretter ble jeg anbefalt å meditere i stillhet med lukkede øyne. Men jeg ble mer urolig og utålmodig. Både meditasjon og yoga tok det noen år før jeg tok opp igjen, neste gang på kurs med utdannede lærere. Etter hvert utdannet jeg meg til yoga & pilates- lærer også i gravidyoga.


Etter flere år i treningsbransjen, merket jeg at folk ikke nødvendigvis ble mer lykkelig, selv om de var i god form. Med ett bein godt plantet i vestlig trening og anatomi var jeg nyskjerrig på østlig filosofi. Massasjeutdannelsen valgte jeg fordi den var inspirert nettopp fra både østen og vesten.


Jeg startet min egen velværebutikk, yoga & behandlingssted i Bergen. Butikken i Lille Øvregate solgte yogamatter, puter, bøker, te og kremer.

Livet var i endring med mitt første barn og samlivsbrudd, jeg erfarTe hvor hardt det kan gå utover livskraften.


Det var i den perioden jeg gikk i lære hos Erika Irgens og lærte behandlingen Facial Harmony. Reisen og utdannelse i Costa Rica til Qoya-lærer en dans og yogautdannelse.


Det var flere grunner til at jeg fikk tilbake energien og motet igjen. Men den viktigste var praktiseringen av Tog Chød, meditasjon i bevegelse av Buddhistmester Tulku Lobsang.


Flere år senere. Rett før pandemien bidro til at Norge stengte ned, var jeg på mindfulness-retreat hos Tulku Lobsang. Frøet om å finne på noe som kan bedre folks helse, mentalt så vel som fysisk var sådd. Covid viste meg at tiden var inne for nytenkning. Om ikke Covid gjør folk syk kan redselen for mangel på kontroll, sykdom, mindre sosial omgang gjøre en dårlig. 

Fordypningen i Lu Jong, Tibetansk medisinsk yoga og læretiden hos Heidi Vestrheim har vært viktig for egen helse. Men unikt også som lærer å få formidle en kunnskap med gamle røtter, den røde tråden i alt jeg har lært: mindfulness, pust og yoga.


 Følg meg og  Remindful gjerne videre på reisen. Enten kunde, nysgjerrig eller samarbeidspartner. Det er mye mer stas å være sammen, bedre helse er det også.